Skip to main content

FAQ

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen over Ik ga elektrisch. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@ikgaelektrisch.nl.

De gemeente Amersfoort biedt via Ik ga elektrisch je gratis een probeerweek aan om je te laten ervaren hoe fijn het is om te elektrisch te rijden. Uit ervaring weten we dat dit zelf proberen echt helpt om een goede keuze te maken of een e-scooter, e-bike of speed pedelec iets is voor jou. We vragen je wel om zorgvuldig om te gaan met het voertuig dat je onder jouw hoede krijgt. Ook vragen we je om na afloop een korte enquête in te vullen over je reisgedrag.

De voertuigen worden uitgeleend via lokale fiets- en scooterwinkels in Amersfoort. Er zijn in totaal vier uitgiftepunten: Pronto, Gijsbrecht Tweewielers, Fun Event en Profile Henk Wind. Het aanbod verschilt per locatie. Bekijk de beschikbaarheid per moment in het reserveringssysteem.

De ingezette e-bikes zijn verzekerd voor diefstal en schade. De e-scooters en speed pedelec zijn verzekerd voor WA en diefstal. We gaan er van uit dat je zorgvuldig omgaat met het voertuig en je houdt aan alle verkeersregels. Bij de e-bike geldt een eigen risico van 100 euro per gebeurtenis en bij de e-scooter en speed pedelec een eigen risico van 200 euro per gebeurtenis. Mocht je met schade te maken krijgen, dan dien je dit te melden bij onze supportdesk via info@ikgaelektrisch.nl.

Gelukkig komt het bijna niet voor, mocht je te maken krijgen met een storing dan kun je contact opnemen met de supportdesk tijdens kantooruren.

In het reserveringssysteem kun je per locatie en per periode zien welke voertuigen beschikbaar zijn. Mocht er in een bepaalde periode geen e-scooter, e-bike of speed pedelec beschikbaar zijn, selecteer dan een andere periode of een andere locatie. Zijn alle voertuigen uitgeleend, stuur dan een mail naar supportdesk via info@ikgaelektrisch.nl. Dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen doen.

Je mag maximaal één keer een e-scooter, e-bike of speed pedelec uitproberen. We willen dat zo veel mogelijk inwoners van Amersfoort mee kunnen doen. Mocht je na het rijden nog twijfelen of elektrisch rijden iets voor je is, dan kun je dit aangeven in de enquête of langsgaan bij je lokale fiets- of scooterwinkel. Zij helpen je graag verder om tot een juiste keuze te komen.

Mogelijk is de bevestigingsmail in de spambox terecht gekomen. Zoek dan binnen je e-mailprogramma op het onderwerp: Bevestiging reservering GoingEasy. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kun je een mail sturen naar de supportdesk via info@ikgaelektrisch.nl met het verzoek om nogmaals een bevestiging te sturen.

Een bestaande reservering is niet aan te passen. Wat je wel kunt doen, is een nieuwe reservering maken en de oude reservering annuleren. Annuleren doe je door middel van het linkje dat is vermeld in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen.

De actie is exclusief voor brommerrijders. Mogelijk is het aanbod van Ik Fiets interessant voor je. Kijk voor meer informatie op Ikfiets.nl.

De gemeente Amersfoort biedt via ‘Ik ga elektrisch’ je gratis de mogelijkheid aan om te ervaren hoe fijn elektrisch rijden is. Uit ervaring weten we dat dit zelf proberen echt helpt om een goede keuze te maken of een deelscooter iets is voor jou. We vragen je wel om zorgvuldig om te gaan met het voertuig dat je onder jouw hoede krijgt. Ook vragen we je om na afloop een korte enquête in te vullen over je reisgedrag.

Op de kaart in de GO Sharing app zijn alle beschikbare e-scooters te vinden. Zoek daar een scooter bij jou in de buurt en klik op de groene knop ‘Reserveren’. Je hebt 15 minuten om bij de scooter te komen!

Nee, je hoeft geen helm te dragen. Alle scooters zijn ingesteld op maximaal 25 km/u. Let altijd op de lokale verkeersregels.

De actie is exclusief voor brommerrijders. Mogelijk is het aanbod van Ik Fiets interessant voor je. Kijk voor meer informatie op Ikfiets.nl.

Kijk voor meer veel gestelde vragen op de website van GO Sharing. Of neem contact op met de supportdesk via info@ikgaelektrisch.nl.

Nee, je bent zelf verantwoordelijk voor een helm.

Ja, bij 45km e-scooter is het dragen van een helm verplicht. De helm zit niet inbegrepen bij de probeerweek en dien je zelf mee te nemen.

Ja, je ontvangt de helm bij het ophalen van de speed pedelec.

Per 1 januari 2017 gelden voor speed pedelec andere verkeersregels. De informatie hierover is hier te vinden: regels speed pedelec

‘Ik ga elektrisch’ wordt mogelijk gemaakt door gemeente Amersfoort. Met deze en andere initiatieven, werkt Amersfoort aan een schone en dus gezonde lucht in de stad. Zo maken we samen het verschil. Voor een gezond, groen en leefbaar Amersfoort. Voor onszelf, elkaar, onze kinderen en kleinkinderen.

Voor meer informatie, kijk je op: www.amersfoort.nl/duurzamestad